Skip to content

Innocence

Kaija Saariahos och Sofi Oksanens nya opera Innocence uruppfördes framgångsrikt på festivalen i Aix-en-Provence i Frankrike 3 juli 2021. Verket får sin premiär på Nationaloperan 21 oktober 2022.

CircOpera 2.0

Nationaloperans nya CircOpera 2.0 tar publiken på ett äventyr av upplevelser i en helhet av opera och modern cirkus. Läs mer!

Valkyrian

Ringens andra del, Valkyrian, är en igenkännlig berättelse om krig, rädsla, mod och kärlek. Det visuella uttrycket med hänvisningar till andra världskriget, den psykologiska träffsäkerheten och den fartfyllda handlingen håller publiken i sitt grepp precis som de bästa moderna dramaserierna.

Turandot

Nationaloperans nya, visuellt bländande Turandot sammanfattar det universella budskapet i Puccinis stora klassiker: det spelar ingen roll vem du är eller varifrån du kommer – vi letar alla efter kärlek. Läs mer!

Raymonda

Tamara Rojos nya tolkning av klassikerbaletten Raymonda ses på Nationalbaletten våren 2023. Läs mer om verket och boka biljett!

Siegfried

Siegfried är Nibelungens ring-sagans tredje del av Richard Wagner. Mytiske Siegfried återtar ringen smidd i Rhenguld och ställer sig i vägen för överguden Wotan Operan regisserad av Anna Kelo och dirigerad av Hannu Lintu förväntas bli höjdpunkt för hösten 2022.