Skip to content

Earthrise

Earthrise kuvaa maailmaa, jossa poliittiset ja uskonnolliset voimat taistelevat vaikutuksestaan, ja tieteellinen prosessi tuo esiin epämukavia totuuksia. Teos perustuu Johannes Keplerin tieteisromaaniin Uni (postuumi julkaisu 1634) ja tähtitieteilijän elämäntarinaan. Aleksi Barrièren ohjaama ja käsikirjoittama musiikkiteatteriesitys yhdistää 1600-luvun repertuaarin ja uuden genre-rajoja ylittävän musiikin, jonka tuottavat säveltäjä Juha T. Koskinen ja vokaalitaiteilija Anni Elif Egecioglu.

Isfåglarna

Olli Kortekankaan uusi ooppera Isfåglarna nähdään Alminsalissa marraskuussa 2024. Ooppera kertoo tarinan Alkyonesta ja kuningas Keyxistä, heidän rakkaudestaan, onnestaan ja koettelemuksistaan komiikkaa unohtamatta.

On aika

Lokakuussa on aika tanssin, kun Ballet Finland juhlistaa 15-vuotista taivaltaan Alminsalissa. Ilta koostuu kolmesta nykytanssiteoksesta, jotka ovat suomalaisten huippukoreografien käsialaa. Hanna Brotherukselta ja Johanna Nuutiselta nähdään kantaesitysteokset ja Kenneth Kvarnström toteuttaa uudistetun version rakastetusta Carmen?!-teoksestaan.

Bach-projekti

Vuoden 2023 tapaukseksi nostettu kiitetty nykytanssiteos Bach-projekti koetaan syksyllä 2024 Alminsalissa. Tuomo Railon Bach-projekti on koreografia kahdeksalle tanssijalle. Teoksessa kuullaan J.S. Bachin Goldberg-muunnelmat pianisti Risto Laurialan tulkitsemana.

Juha Tapio – Syntymäpäiväkonsertti

Rakastettu lauluntekijä ja laulaja juhlii viidettäkymmenettä syntymäpäiväänsä. Erityinen juhla vaatii erityiset puitteet, siksi Juha toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja tuo yhtyeensä ensimmäistä kertaa Kansallisoopperan päänäyttämölle.

Strauss-konsertti

Yli 20 vuotta järjestetyistä Strauss-loppiaiskonserteista on muodostunut monille jokavuotinen perinne. Kansallisoopperan päänäyttämöllä vietetään jälleen Strauss-juhlaa lauantaina 6. tammikuuta 2024.

PianoEspoo: Bruce Liu

Pianonsoiton suuri tähti, Chopin-pianokilpailun voittaja Bruce Liu esiintyy Alminsalissa osana PianoEspoo-festivaalia. Yleisöllä on nyt erinomainen tilaisuus tutustua monipuolisesti Liun soittoon, kun hän debytoi resitaaliohjelmalla Kansallisopperassa.

Alcinan saari

Barokkiooppera Alcinan saari saa Suomen ensimmäisen näyttämötoteutuksensa Alminsalissa helmikuussa 2024 Arkkityyppien ja Helsingin Barokkiorkesterin yhteistyönä.

Musica Nova Helsinki: Denis & Katya

Denis & Katya kertoo teini-ikäisen parin hätkähdyttävän tositarinan. Traagisesti etenevät tapahtumat saavat pohtimaan, kuinka kerromme tarinoita ja millä tavoin ne saattavat värittyä internetissä.