Skip to content

Miniooppera Tuhkimo

Sisaret lähtevät tanssiaisiin tavoittelemaan prinssin suosiota, mutta Tuhkimo jätetään kotiin imuroimaan – äitipuoli nimittäin toivoo, että prinssi tulisi heille jatkoille. Onneksi taikahuilu loihtii Tuhkimolle upean iltapuvun, ja pian juhlaväki saa ihmetellä lasikengissä tanssivaa salaperäistä kaunotarta. Minioopperassa Tuhkimon tuttu tarina nähdään Rossinin hersyvien sävelten tahdittamana hilpeän ajankohtaisena puolen tunnin versiona, joka sopii kaikille yli 2-vuotiaille.

Eläinten vallankumous

Ryhmä eläimiä aloittaa maatilalla vallankumouksen ja syrjäyttää tyrannimaisen maanviljelijän. Ajan myötä eläinten yhteiskunta muuttuu samanlaiseksi kuin ihmisten, ja alkuperäiset ihanteet tasa-arvosta unohtuvat.

George Orwellin kuuluisaan novelliin perustuva ooppera sai ensiesityksessä Amsterdamissa keväällä 2023 ja nousi saman tien yleisön ja kriitikoiden suosikiksi. Alexander Raskatovin väkevä musiikki avaa portin ihmisluonnon pimeyteen.

Earthrise

Earthrise kuvaa maailmaa, jossa poliittiset ja uskonnolliset voimat taistelevat vaikutuksestaan, ja tieteellinen prosessi tuo esiin epämukavia totuuksia. Teos perustuu Johannes Keplerin tieteisromaaniin Uni (postuumi julkaisu 1634) ja tähtitieteilijän elämäntarinaan. Aleksi Barrièren ohjaama ja käsikirjoittama musiikkiteatteriesitys yhdistää 1600-luvun repertuaarin ja uuden genre-rajoja ylittävän musiikin, jonka tuottavat säveltäjä Juha T. Koskinen ja vokaalitaiteilija Anni Elif Egecioglu.

Don Carlos

Poliittista juonittelua, raastava kolmiodraama ja loisteliasta musiikkia. Don Carlos -oopperassa Elisabeth on avioitunut Espanjan kuninkaan Filipin kanssa, mutta hänen sydämensä kuuluu kuninkaan pojalle Don Carlosille. Valtiollinen koneisto on kuitenkin vahvempi kuin yksilöiden suuret tunteet.

Rakkaus ja politiikka ovat sytykkeitä Verdin vaikuttaville melodioille. Kun toivottoman rakkauden rinnalla käsitellään vapauden aatetta, tuloksena on yksi Verdin monitasoisimmista oopperoista. Vaikuttava uusi toteutus saa ensi-iltansa Kansallisoopperassa keväällä 2025.

Ratsumies

Mitä tapahtuu rakkaudelle sorron varjossa? Kansallisoopperassa ensi kertaa esitettävä Aulis Sallisen Ratsumies vie kokijansa aikamatkalle dystooppiseen tulevaisuuteen. Kun Jussi Nikkilän ohjaus saa solisteikseen maamme huippulaulajat, tuloksena on vaikuttava toteutus yhdestä suomalaisen oopperan merkkitapauksista.

Isfåglarna

Olli Kortekankaan uusi ooppera Isfåglarna nähdään Alminsalissa marraskuussa 2024. Ooppera kertoo tarinan Alkyonesta ja kuningas Keyxistä, heidän rakkaudestaan, onnestaan ja koettelemuksistaan komiikkaa unohtamatta.

Pohjalaisia

Leevi Madetojan Pohjalaisia ei ole suotta kutsuttu Suomen kansallisoopperaksi. Se on tarina periksiantamattomuudesta, ihmisoikeuksista ja vapaudesta. Teoksen satavuotinen taival muistuttaa, että tarinat, jotka koskettavat ihmisen sielua, eivät tunne aikarajoja.

Nyt Pohjalaisia saa uuden tulkinnan kotimaisten huipputekijöiden käsissä. Paavo Westerbergin ensimmäinen oopperaohjaus etenee kohtauksesta toiseen elokuvamaisen tehoavasti. Puvustuksessa huokuvat lännenelokuvat Coenin veljesten tyyliin.

Iloinen leski

Kun esirippu nousee, tuntuu kuin astuisi suuriin, loisteliaisiin juhliin. Franz Lehárin kupliva operetti Iloinen leski tarjoaa ehtaa vanhan ajan glamouria, aateliston ilottelua, tarttuvia melodioita ja can-cania. Keväällä 2025 operettisuosikki esitetään suomeksi.

Salome

Salome on eräs kaikkien aikojen väkevämmistä ja intensiivisimmistä oopperoista. Se nähdään nyt mestariohjaaja Christof Loyn säväyttävänä versiona, jossa klassikko tulkitaan uudesta näkökulmasta. Yksinäytöksinen ooppera vangitsee katsojan yllätyksillään ja oivaltavalla kerronnallaan.

Salome palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon syksyllä 2024.

Oopperan kummitus

Syksyllä 2024 suurmusikaali Oopperan kummitus palaa ohjelmistoomme.
Oopperan kummitus on yksi kaikkien aikojen suosituimmista esityksistämme.

Klassisen musiikin elementtejä populaarimusiikkiin ja rockiin yhdistävä musikaali sopii erinomaisesti myös ensikertalaisille.