Skip to content

Kamarimusiikkifestivaali

Suomen kansallisoopperan orkesteri juhlii 60-vuotista taivaltaan vuonna 2023. Juhlan kunniaksi orkesterin muusikot tarjoavat synttärilahjan: suuren suosion saaneet maksuttomat lämpiökonsertit laajenevat Töölöön juhlaviikonloppuna 1.–3.9.! Luvassa on kolme konserttia Sibelius-Akatemian R-talon konserttisalissa ja kaksi Aalto-yliopisto Töölön hulppeassa juhlasalissa.

Miniooppera: Taikahuilu

Minioopperasovitus rakastetusta Taikahuilusta tarjoaa vauhtia ja vaarallisen huvittavia tilanteita. Kaksi muuntautumiskykyistä laulajaa esittävät kuutta roolia, ja kaksi taiturillista soittajaa tulkitsevat Mozartin kuolemattomia säveliä. Riemastuttava teos sopii kaikille yli 2-vuotiaille. Keväällä 2023 esityksiä järjestetään Oopperan ja Baletin areenakiertueen yhteydessä.

Koululaisooppera: Lähde

Liikemies haluaa rakentaa pyhänä pidetyn lähteen paikalle juomatehtaan, kunhan kunta vain rahoittaa hankkeen. Sopimus on jo tehty, ja se purkautuu vain, jos töitä ei aloiteta määräaikaan mennessä. Herkkä Sofia kuulee lähteen hengen puhuvan ja saa koko luokan mukaansa. Mutta pystyvätkö he estämään pyhän paikan tuhon? Aikaa on vain 40 minuuttia. Kaivinkoneet ovat jo valmiina.

Reaaliajassa etenevä koululaisooppera Lähde on tehokkaan jännittävä tarina. Samalla se nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä. Ajattelemmeko tulevia sukupolvia vai teemmekö peruuttamatonta tuhoa?

Balettienergiaa lapsille

Balettienergiaa lapsille -työpajoissa ykkösluokkalaiset tutustuvat klassiseen balettiin ja löytävät itsestään balettiin liittyviä taidollisia mukavuusalueita. Tutustu työpajoihin ja ilmoittaudu mukaan.

Balettienergiaa pojille

Balettienergiaa pojille on Kansallisbaletin energinen liikuntatunti ekaluokkalaisille. Työpajassa pojat pääsevät tutusttumaan balettiin urheilumuotona ja taidelajina.

So You Think You Can Muuv?

Vauhdikkaat työpajat innostavat 5.-9.-luokkalaisia tanssimaan ja luomaan omia koreografioita ammattitanssijoiden kanssa. Lue lisää!

Oopperan ja Baletin areenakiertue 2023

Ooppera ja Baletti saapuu kaupunkiin! Toukokuussa 2023 Oopperatalon väki jalkautuu ennennäkemättömälle areenakiertueelle ympäri Suomen. Kaupunkien suurimmilla esiintymisareenoilla nähtävässä ohjelmassa on oopperan ja baletin parhaimpia paloja rakastetuimmista aarioista taiturillisimpiin kaksintansseihin, loistokkaita kuorokohtauksia unohtamatta.