Skip to content

Kammarmusikfestival

Finlands nationaloperas orkester firar 60-årsjubileum 2023. För att fira jubileet bjuder orkesterns musiker på en födelsedagsgåva: de populära avgiftsfria foajékonserterna kommer till Tölö under festivalveckoslutet 1–3 september! Det blir tre konserter i konsertsalen i Sibelius-Akademins R-hus och två i Aalto-universitetet Tölös ståtliga festsal.

I rampljuset presenterar

I rampljuset är en musikteatergrupp för amatörer i åldern 12–16-år som träffas på Operahuset torsdagar. Ungdomarna kommer med idéer och sätter upp med professionell handledning en musikteaterföreställning i fri stil varje år.

Opera- och balettäventyr

Med spel, dans och olika sysselsättningar introducerar Opera- och balettäventyr 5 – 6-åringar i operans och balettens fascinerande värld. Läs mer!

Miniopera: Carmen

Världens mest populära opera på en halv timme. Minioperan lämpar sig bra både för barn och vuxna. Berättelsen om Carmen spelas upp på en halv timme av två sångare och en musiker. Läs mer!

En Julsaga

Charles Dickens julsaga om godhet och rättvisa har intagit teaterscener i mer än 150 år. Berättelsen som utspelar sig i 1800-talets London ses nu som en ny, gripande balett med premiär på Nationalbalettens julrepertoar 2023. Verkets storslagna visuella uttryck tar åskådaren till en stad i den viktorianska industrialismens tidevarv, från den övre medelklassens glamorösa festklänningar till gatornas och de mindre bemedlades anspråkslösa förhållanden.

Svansjön besöker Tammerforshuset

Svansjön, världens kändaste balett, kombinerar Pjotr Tjajkovskijs storslagna musik och en ikoniskt vacker visuell värld. Svansjön besöker Tammerforshuset 6–7.10.2023.

Romeo och Julia

John Crankos Romeo och Julia har en lång historia och återkommer nu på publikens begäran till Nationalbalettens repertoar efter en paus på över tio år. Verket med känslofyllda pas de deux-scener, men även fart och humor är balett när den är som bäst för en vuxen publik.